Kuru İğne Tedavisi Nedir?

İçerik

Kuru İğne (IMS) Nedir?

Kuru İğne (İMS) bir akupunktur değildir. Ağrı tedavisinde akupunkturdan daha etkilidir.

  • Kuru İğne (İMS), inatçı problemlerde bile kas kaynaklı ağrılar için en iyi tedavi yöntemidir.
  • Kuru İğne (İMS) kalıcı iyileşme sağlar.
  • Kuru İğne Tedavisi (intramusculer stimulation), Kanada’da yaşayan Dr. Gunn tarafından geliştirilmiş olan ameliyatsız ilaçsız bir ağrı tedavisi yöntemi olup, ağrılı kas spazmları tedavisi için uygulanır.
  • Kuru iğne tedavisi (ims) yönteminde kullanılan iğneler çeşitli uzunluklarda, tamamen ilaçsız, kuru ve oldukça ince  iğnelerdir.

Kuru İğne ims Tedavisini Kim Bulmuştur?

Kuru iğne IMS tedavisini ; Kanada’da yaşayan Malezya asıllı Dr. Gunn tarafından geliştirilmiş bir ağrı tedavi metodudur. (About Dr.Chan Gunn) Prof.Dr.Turan Uslu IMS (Kuru İğne Tedavisi) yöntemini Türkiye’de ilk uygulayan kişidir ve bu konuda çeşitli eğitimler vererek ilgili bir çok sağlık personelinin yetişmesine katkıda bulunmuştur.

Kuru İğne ims Nasıl Etki Eder?

Kronik ağrılı hastalarda masaj, kaplıca, fizyoterapi (Fizik Tedavi) gibi yöntemler de işe yarar, ancak bunların iyiliği kısa sürer ve şikâyetler yeniden başlar. Kronik ağrılı pek çok hastada ağrıyı üreten en önemli sebep kaslardaki hasardır. Kaslar kısalır, sertleşir, kalınlaşır ve dolaşımı bozulur. Kaslarda bazı toksik maddeler birikir, kas iyi bir şekilde kasılamaz ve kemikleri, sinirleri sıkıştırır.

Bu istenmeyen durum bazen haftalar, aylar, yıllarca devam eder. Fizik tedavi, masaj, ilaçlar, kaplıcalar hastanın problemine kısmen yardımcı olur. Ancak bu ağrıların iyileşmesi kısa sürer.

Kuru İğne (İMS) de ise kas spazmı tamamen çözülür kas canlılığını yeniden kazanır, eklem hareket açıklığı artar, kuvvet düzelir.

Seans sayısı ilerledikçe hastanın iyiliği artar. Kasta bir travma yada zedelenme varsa ve bu zedelenme yeterince büyükse, ağrı sinyalleri sempatik gangliyon yoluyla primer afferent nosiseptör refleksi (H) aktifleştirir.

Bu durumda ağrı sakinleşeceği yerde daha da artar, bu mekanizmaya refleks ark adı verilir..

Refleks ark orijinal ağrının daha artmasına ve kronikleşmesine sebep olan bir mekanizmadır. Aynı zamanda kaslar hareket emrini veren motor sinirler sıkışır ve kaslar sürekli kasılı kalırsa, bazen refleks ark yıllar hatta 10 yıllar boyunca devam eder.

Kasılmış ve kısalmış kaslar yozlaşırlar ve içlerinde tetik nokta adı verilen nodüller oluşur, Kaslar lifleri kalınlaşır ve sertleşir, esneme kabiliyetini kaybeder. Dolaşın bozukluğundan dolayı buradaki metabolitler (artık maddeler) kası daha ağrılı ve sert hale getirir.

Zamanla kas liflerinin bir kısmı canlılığını kaybeder ve patolojik bir nedbe dokusu oluşur, ağrı devam eder.

Kuru İğne Tedavisi Nedir YOUTUBE video linki için Tıklayın

Kuru İğne ims Tedavisi Hangi Hastalıkların Tedavisinde Uygulanmaktadır ?

  • Baş ağrıları
  • Boyun ve sırt ağrıları
  • Donuk omuz (omuzun hareket kısıtlılığı) ve diğer omuz ağrıları
  • Bel ağrısı
  • Tenisçi dirseği ve golfçü dirseği
  • Ağrılı kas spazmları
  • Repetitif strain injurileri (Bilgisayar kullanımına bağlı ağrılar)
  • Duruş bozukluğuna bağlı ağrılar
  • Fibromiyaljide kısmen etkilidir
  • Miyofasial ağrı sendromları
  • Adduktor tendinit (Kasık çekmesi)
  • Tendinitler (el, dirsek, omuz, topuk, kasık)
  • Diz ağrısı (Kondromalazi patella)
  • Kalça ağrıları (Adduktor spazm, kapsülit)
  • Topuk ağrıları
  • Siyataljiler
  • Spor yaralanmaları ve rehabilitasyonu
  • Çene eklemi ağrısı
  • Whiplash yaralanmaları (Travma sonrası omurga ağrıları)
  • Disk hastalıkları (bel, boyun, sırt)

Kuru İğne İms Tedavisi Kaç Seans Uygulanmaktadır  ?

İMS tedavisi yani kuru iğne tedavisinde seanslar hastalığa ve hastanın gidip gelme imkânına göre belirlenir. Haftada 1 veya 2 seans uygulamak en uygun olanıdır. Daha önce geçirilmiş bir cerrahi müdahale varsa yada ağrı çok kronikse seans araları daha sık ve seans sayısı fazla tutulmalıdır. İyileşmenin hızı hastalığın kronikliğine, yaygınlığına, ağrının şiddetine, daha önce operasyon geçirip geçirmemesine, nöropati olup olmamasına göre değişir. Seans sayısı 6-10 arasında değişmelidir. Bazen bu süre 15 seansa kadar çıkabilir. Hastalığın geçici alevlenmelerinde tek seanslık bir tekrar yeterli olabilir.

Kuru İğne ims Acıtır mı  ? İMS Ağrılı Bir Yöntem midir ?

Kuru İğne İMS tedavisinde kullanılan iğneler normal enjeksiyonda kullanılan mandrenli iğneler gibi değildir;

Son derece incedir. Deriyi geçerken acıyı en aza indirmek için bir kılavuz kullanılarak iğnenin hızlı batması sağlanabilir. Ayak tabanı, el gibi küçük kasların bulunduğu bölgelerde ağrı mümkündür, ancak diğer kaslara yapılan stimülasyonlar genellikle iyi tolere edilir. Eğer kaslar normalse genellikle ağrı duyulmaz.

Kas süpersensitif, aşırı kısalmışsa yani ciddi olarak problemli ise bir miktar ağrı duyulabilir. İğne ilk batırıldığında spazmlı kas tarafında sıkıca kavranır ve bu esnada özel bir ağrı duyulur. Kas kendini bırakınca ciddi bir rahatlama olur. Bazı hastalar ilk birkaç seansta uzun süren ağrılardan bahsederler, seans süresi arttıkça bu ağrılar kaybolur.

Kuru İğne ims Tedavisi Bilimsel Olarak İspatlanmış Bir Tedavi midir ?

Evet. Bu konuda yapılmış pek çok bilimsel çalışma vardır. Kasılmış kaslar ve tetik noktalarla ilgili pek çok tedavi metodu vardır. Bunlar özel solüsyon enjeksiyonları, steroid enjeksiyonları, bazı vitaminler, botoks, lidokain, histamin vs. bunların çoğunun az veya çok etkisi vardır, ama bir kısmının ciddi yan etkileri de vardır. Ve tedavi edici etkinlikleri daha kısa sürelidir. Biz de zaman zaman diğer tedavileri kullanmakla birlikte, daha çok güvendiğimiz ve yan etkisi daha az olan İMS tedavisi (kuru iğne) yöntemini tercih ediyoruz.

Kuru İğne ims  Tedavisi Akupunktur Yöntemimidir ?

İMS ya da kuru iğne tedavisi bir akupunktur yöntemi değildir. Akupunkturda vücutta meridyenler ve meridyenlerle ilişkili noktalar vardır. İğne bu noktalara uygulanır ve 20
dakika kadar kalır. Kuru İğne İMS tedavisinde normal fizik muayene ve bu muayenenin sonucunda yapılan teşhis önemlidir. İMS de iğnenin batırılacağı yer nöroanatomik teoriye göredir. Örneğin kola vuran ağrıda, bu ağrıyı oluşturan sinirin sıkıştığı alanı genişletmek için sinir kökü çevresindeki kaslara (kısalmış boyun kasları) tedavi uygulanır.

Spinal refleksler ve golgi tendon organı yoluyla kasın gevşemesi sağlanır. Bu şekilde kas uzar, daha canlı, esnek bir hal alır, kas kuvveti artar. İMS kas iskelet sistemi ağrılarının tedavilerinde akupunkturdan çok daha etkilidir.

Kuru İğne ims Tedavisi İle Akupunktur Arasında ki Farklar ?

Kuru İğne tedavisi (İms Tedavisi) İle Akupunktur Arasında ki Farklar ? İMS ya da kuru iğne tedavisi bir akupunktur yöntemi değildir. Akupunkturda vücutta meridyenler ve meridyenlerle ilişkili noktalar vardır. İğne bu noktalara uygulanır ve 20 dakika kadar kalır. İMS tedavisinde normal fizik muayene ve bu muayenenin sonucunda yapılan teşhis önemlidir. İMS de iğnenin batırılacağı yer nöroanatomik teoriye göredir. Örneğin kola vuran ağrıda, bu ağrıyı oluşturan sinirin sıkıştığı alanı genişletmek için sinir kökü çevresindeki kaslara (kısalmış boyun kasları) tedavi uygulanır.

Spinal refleksler ve golgi tendon organı yoluyla kasın gevşemesi sağlanır. Bu şekilde kas uzar, daha canlı, esnek bir hal alır, kas kuvveti artar. Kuru iğne İMS kas iskelet sistemi ağrılarının tedavilerinde akupunkturdan çok daha etkilidir.

Kuru İğne ims Tedavisi Yan Etkileri ?

İMS ya da kuru iğne tedavisi genellikle çok iyi tolere edilir. İğnenin batırıldığı yerde çok çabuk geçen ve ilaç kullanmayı gerektirmeyen bir ağrı olabilir. Çok nadiren pnömotoraks gelişebilir. Aspirin ve diğer pıhtılaşma önleyici ilaç kullananlarda cilt altı kanamaları olabilir, ancak genellikle tedaviyi sonlandırmayı gerektirmez. İMS tedavisinin en ciddi yan etkisi pnömötorakstır ve acilen tedavi edilmelidir. Çok nadiren boyun bölgesine uygulanan tedavilerde tansiyon düşüklükleri olabilir. Birkaç dakikalık dinlenme ile geçer.

Kuru İğne ims Tedavisi (IMS) Başka Nerelerde Kullanılır ?

Kuru iğne İMS nin ağrılı sendromların dışında da birçok kullanım alanı vardır. Kuru iğne (ims tedavisi) çilt kırışıklıkları ve ciltte oluşmuş mikro çukurlukların tedavisinde kullanılabilir. Hemiplejik hastaların omuz ve kalça sendromlarının tedavisinde rehabilitasyona olumlu katkısı olur. Nöropatilerin tedavisinde kısmen etkilidir. Eklem kontraktürlerinin tedavisinde, eklem hareket açıklığının artmasına yardımcı olur.

Kuru İğne ims Tedavisi (IMS) Tedavisi Spor Yaralanmasında Kullanılabilir mi?

Kuru İğne tedavisi (İMS) spor yaralanmalarında tek başına ya da diğer tedavilerle ile birlikte başarı ile kullanılmaktadır.

  • Tendon ve ligament zorlanmaları
  • Kasık çekmesi
  • Topuk ağrıları
  • Kompartıman sendromları
  • Shin ateli
  • Koşucu ve yürüyüşçü dizi
  • Tenişçi ve golfçü dirseği
  • Rotator manşon tendinitleri
  • Postoperatif durumlar
  • Piriformis sendromu
  • Omurga zorlanmaları

Kuru İğne ims Tedavisinde Başarısızlık ?

Kuru İğne (ims) Tedavisinde Başarısızlık  ,Altta cerrahiyi gerektirecek kadar belirgin organik patolojiler varsa İMS kuru iğne tedavisi işe yaramaz ya da daha az sonuç verir. Hastalık ne kadar kronikse seans sayısı o kadar uzun olmalıdır. Sinir kökü tutulumu ne kadar ağır ve uzun süreli ise tedaviye cevap o kadar azdır ve geçtir. Vücudun birçok bölgesinde olan patolojilerin tedavisi çok fazla zaman ve dikkat gerektirdiğinden genellikle daha az başarılıdır. Kilolu hastalarda cevap iyi olmayabilir. Diyabet gibi hastalıklar tedaviye cevap alınmasını olumsuz etkiler.

Tedavi süresi daha uzundur. Devam eden anksiyete ve depresyon gibi psikolojik bozukluklar cevap alınmasını etkiler. Tecrübeli olmayan ellerde yapılan tedaviler iyi sonuç vermeyebilir. Ayrıca hastalıklı bölge ile ilgili germe egzersizleri, günlük yaşam aktivitelerinde değişiklikler, ev egzersiz programları, çalışma ve dinlenme periyotlarının ayarlanması tedavinin başarılı olması için gereklidir.

Kuru İğne ims Tedavisi Migren

Migrenin ağrısını tümüyle tedavi etmek mümkün olamasa bile şikayetlerinizi büyük ölçüde ortadan kaldırılabilir, biz kliniğimizde migren hastalarına yönelik ilaç tedavilerinin yanında Kuru İğne Tedavisi İMS, akupunktur, biofeedback, RF diatermi, diğer fizik tedavi uygulamaları bazen BTX enjeksiyonları gibi tedavileri uygulamaktayız.

Migrenle ilgili uygulanan bir çok tedavi yöntemi vardır.

  • Yaşam tarzının düzenli olması
  • Düzenli uyumak
  • Düzenli yemek yemek
  • Bilinen tetikleyicilerden uzak durmak (kafein, eski peynir, et koruyucuları, monosodyum glutamat, salamura ürünler, çerez)
  • Düzenli aerobik egzersiz yapmak
  • Duygusal stresi azaltmak
  • Stresli durumlardan kurtulmak için ileriye yönelik plan yapmak
  • Biofeedback’i öğrenmek
  • Meditasyon
  • Boş zamanlar, hobiler, sosyal aktiviteleri artırmak
  • Gevşeme tekniklerini öğrenmek
  • Bireysel/aile psikoterapisi desteği almak
  • Çevresel etkenlerden kaçınmak
  • Güneş gözlüğü takın
  • Dumanlı, kokulu, gürültülü ortamlardan uzak durun
  • Vücut duruşunuzun düzgün olmasına dikkat edin
  • Fiziksel teknikler
  • Isı/buz/ultrasonografi/TENS
  • Masaj/servikal traksiyon
  • Boyun kasları için germe ve güçlendirme egzersizleri
  • Tetik noktası germesi, baskısı ve/veya enjeksiyonu
  • Osteopatik manipulasyon
  • Alternatif terapiler
  • Akupunktur
  • Akupresör
  • Terapötik dokunma
  • Aromaterapi (nane, yeşil elma)
  • Bölgesek uygulanan merhemler
  • Bitkiler
  • Vitaminler (Riboflavin 400 mg/gün, magnezyum)

Kuru İğne ims ile Baş Ağrısı Tedavisi 

Kuru İğne ile Baş Ağrısı Tedavisi, Baş ağrısı toplumda en sık görülen ağrı şikâyetlerinin başında gelir. Bu ağrılar birçok sebepten kaynaklanır. En yaygın baş ağrısı nedenlerinden biri de postürümüzle ilgilidir.

İyi bir duruşa sahip değilseniz, kendinizi sık sık baş ağrısı ile uğraşırken bulabilirsiniz. Yanlış postür nedeniyle boyun kaslarınızda kasılma oluşur. Sonuçta boynunuzdaki ve etrafınızdaki kasılıp kısalmış kaslar baş ağrısına neden olabilir.

Birçoğumuzda omuz ve boyun kaslarının etrafında gerginlik eğilimi vardır. Bu durum, günlük hayatımızda birçok farklı nedenden kaynaklanabilir. Aşağıda enyaygın olanlar bulunmaktadır.

  • Genel stres ve kas yorgunluğu
  • Genel olarak kötü duruş
  • Kötü tasarlanmış iş istasyonlarında sürekli oturmak
  • Ağır eşya taşımak
  • Ağır çanta için omuz askısı kullanmak

Boyun kaslarında oluşan kısalma, kafatasının tabanındaki ve boynundaki çekilme, ağrının kafanıza uzanmasına neden olur. Ağrı, kafanızın etrafındaki farklı yerlerde görülebilir. Çoğumuz baş ağrılarımız için ilaç tedavisi uygularız.

Genellikle ilaç geçici bir rahatlama sağlar, ancak belirtilerin altta yatan nedenini tedavi etmez. Daha güçlü ilaç, baş ağrısı için ilaca bağımlığa neden yol açabilir. Aynı zamanda uzun süreli ağrı kesici kullanımı bu ilaçların yan etkilerini ortaya çıkmasına neden olur.

Ağrı kesiciler, mide ve bağırsak dışında, ince ve kalın bağırsakta da kanamalara, ayrıca, karaciğerde toksik etkilere ve böbreklerde de hasara neden olabilir.

Kuru İğne ims Tedavisi ilaçsız ve Ameliyatsız Tedavi

Düzenli olarak ilaçların kullanılmasına rağmen tedaviye yanıt vermeyen baş ağrılarılı hastalarda ilaç dışı tedavi seçenekleri değerlendirilmelidir. Bu hastalarda kuru iğne tedavisi ilaçsız bir tedavi seçeneği olarak kullanılabilir.

Kuru iğneleme, sıkı boyun kaslarında ve tetik noktalarında gerginliğini azaltır. Kuru iğnel tedavisinde amaç, kasları gevşetmek, kas uzunluklarını normale dönüştürmek ve sonuçta ağrıyı azaltmaktır.

Kuru iğneleme ile baş ağrınızın sıklığını ve şiddeti azalır. Örneğin, tüm gün boyunca baş ağrısını yaşarsanız, günde sadece birkaç saatliğine baş ağrısı çekmeye başlayabilirsiniz.

Birkaç seanstan sonra, kafanızda herhangi bir ağrı hissetmeyebilirsiniz. Boyun ve üst omurganız etrafında ihtiyaç duyduğunuz gerekli hareket aralığına sahip olduğunuzda, gelecekteki herhangi bir baş ağrısının oluşması engellenir.

Yaşadığınız baş ağrılarının kuru iğneleme ile tedavi edilip edilmeyeceği hakkında herhangi bir baş ağrısının oluşması engellenir. Yaşadığınız baş ağrılarının kuru iğneleme ile tedavi edilip edilmeyeceği hakkında herhangi bir sorunuz varsa, bizi arayınız.

Kuru İğne ims Tedavisi Boyun Fıtığı

Boyun fıtığı tedavisinde ilk olarak başvurulan yöntem, boyun kaslarını güçlendirerek omurgaya binen yükü hafifletmeye yönelik egzersizlerdir. Kısa süreli korselemeler kas spazmını asgariye indirerek disklere olan baskıyı azaltır. Bu egzersizler sayesinde fıtığın ilerlemesi durdurulabilir. Fıtık nedeniyle yaşanan akut ağrılarda ağrı kesici ve kas gevşetici ilaçlar verilebilir. Sinir kökü irritasyonu varsa kısa süreli kortikosteroidler verilebilir.

Eğer ağrılar ilaç tedavisi ile azalmıyorsa ve boyun hareketleri kısıtlanmaya devam ediyorsa fizik tedavi seçeneği yöntemleri gözönünde bulundurulur. Paravertebral kas spazmını çözmede ve kas kısalığını gidermede seanslar halinde yapılan İMS (kuru iğne tedavisi) çok başarılıdır. Ligament ve tendonların güçlendirilmesi için proloterapi ve PRP uygulamaları faydalıdır. Nadir de olsa cerrahi müdahale yöntemlerine (boyun fıtığı ameliyatı)başvurmak gerekebilir.

Kuru İğne ims Tedavisi Bel Fıtığı

Bel fıtığı hastalığının tedavisinde cerrahi yöntemin (ameliyat) gerekip gerekmediğine bakılır. Bel fıtığı rahatsızlığında hastaların büyük çoğunluğu cerrahi olmayan (ameliyatsız) yöntemlerle tedavi edilebilir.

Bel ağrıları ve bel fıtığı için uygulanan ameliyatsız tedavi yöntemleri ; ilaç tedavisi, istirahat, fizik tedavi, diğer tamamlayıcı tıbbi yöntemler (kuru iğne tedavisi, proloterapi vb) dir.

  • Kuru iğne tedavisi ; kas spazmına bağlı ağrıları tedavi etmede etkili bir tedavi yöntemidir.
  • Kas spazmı bel-boyun, sırt ağrılarının en önemli nedenidir. Spazm omurlar arasında bulunan disklere baskı yaparak fıtık oluşumuna, kireçlenme ve ağrılı bir omurgaya yol açarlar.
  • Sinirleri ve damarları sıkıştırarak kollar ve bacaklarda soğukluk, uyuşma, üşüme, ödeme sebep olur.
  • Kuru iğne (ims) tekniği belde kas spazmı çözmede etkilidir.
  • Proloterapi ; hasarlı dokulara dextroz denilen şekerli suyun verilmesiyle, doku yenilenmesini sağlamaya çalışan bir yöntemdir.
  • Fıtığa ya da sinir köküne yönelik direkt bir etkisi olmayıp bel çevresindeki dokuların yeniden kuvvetlenmesine yardımcı olur.
  • Bel problemlerinin tedavisinde; hastanın durumuna göre gerekli gördüğümüz hallerde kuru iğne ve proloterapi yöntemlerini kombine ederek uyguluyoruz.

Bütün hastalara bel koruma prensipleri ve hastalığın aşamasına göre egzersizler gösterilmelidir. Hastaların büyük çoğunluğunda 4-6 hafta içinde iyileşme sağlanır. Yapılan bütün tedavilere rağmen kronik ağrılı hasta oranı oldukça yüksektir.

Kuru İğnele ims Tedavisi Kimlere Uygulanabilir?

Kuru İğne Tedavisi (ims tedavisi) 12-15 yaş üzeri kişilere uygulanabilir. Kanamaya neden olmaz,dolayısıyla, kan görmekten ürken hastalar açısından da uygun bir yöntemdir.

Kuru İğne ims Tedavisi sgk Karşılıyor mu ?

Kuru İğne Tedavisini SGK Karşılamıyor, bu tedavi henüz geri ödeme kurumlarının ödeme listelerinde değildir.

Kuru İğne ims Tedavisi Seans  Ücretleri ?

Kuru İğne Tedavisi Fiyatları Ücretleri Ağrının Yerine Türüne Göre Değişmektedir. Uygulanacak Yerler Farklılık Gösterdiğinden Bizler ile Buraya Tıklayarak İletişim Kurarak Bir Fiyat Alabilirsiniz.

Kuru İğne ims ve Nöropatik Ağrı ?

Kuru İğne tedavisi IMS  ve Nöropatik Ağrı ,İMS ya da intramusküler stimülasyon, myofasial olarak kilitlenmiş derin adalelerdeki kontraktür ve kısalmayı tedavi etmek için kullanılır. Kasların sağlıklı kalmaları için hareket etmeleri gerekir. Bir kasa gelen sinir herhangi bir sebeple (fıtık, kireçlenme, travma, whiplash) zedelenmişse (nöropati) o sinirin hareket ettirdiği kas yeterli güç üretemez, kısalır, kalınlaşır ve beslenmesi bozulur. Nöropatik kaslar (sinirleri zedelenmiş kaslar) normal fonksiyonlarını güçlükle yaptıkları için kaslar arasında bir dengesizlik oluşur.

Kısalmış kas aynı zamanda kalınlaşmış ve gücünü kaybetmiş kastır. Kaslardaki kısalma ve kalınlaşma sinirleri sıkıştırarak sinirlerin daha da zedelenmesine sebep olur. Bu durumda bir kısır döngü oluşur. Bu kasların  kuru iğne İMS ile tedavi edilmesi kısır döngüyü kırar. Kaslardaki kısalık gider, kas daha iyi hareket eder ve daha fazla güç üretir; ve sonuçta sinirdeki irritasyon azalır.

Kuru İğne ims bütün bunları nasıl durdurur?

  • —Kasılmış kas Kuru iğne ile hemen gevşer ve boyu uzar.
  • Kuru İğnenin batırılması refleks arkı kırar
  • —Kasılmış kas hasar görmüş kastır. Spazm kas içindeki kan akımını azaltır. Bu durumda kasa daha az oksijen ve kan gider. Kas fibrilleri ölür ve yerine fibrotik nedbe dokusu oluşur. Bu kası daha sert ve kaba hale getirir. Kuru İğnenin etkisiyle kas lifleri ayrılır, kasa kan ve besleyici madde akışı sağlanır. Fibrotik birikimler uzaklaşır ve kas iyileşmeye başlar.

Kronik kas iskelet sistemi bozuklukları ve bu bozukluklara bağlı ağrıların tedavisinde kuru iğne tedavisinin oldukça etkili olduğu gözlemlenmiştir.

Online Randevu Alabilirsiniz. Tıklayınız...

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Eğitim Mah. Poyraz Sk. Sadıkoğlu4 İş Merkezi Kat 3/39 (Kadıköy Evlendirme Dairesi Karşısı) 34722 KADIKÖY / İSTANBUL

0216 3601877

0216 3602750

0530 3437499

Sağlıklı günler dileriz...

Diğer Faaliyet Alanlarımız

Yaşlı Bakımevi , Rehabilitasyon Merkezi ve Fizik Tedavi , Kuru İğne Tedavisi

Kadıköy Ağrı Merkezine

Nasıl Ulaşabilirim?

Yol Tarifi

Aşağıdaki butonu tıklayarak yol tarifini alabilirsiniz. Kadıköy Ağrı Merkezi Google Haritalar
Yol Tarifi

Bizi Arayın

Ağrı Merkezi istanbul. Çağrı merkezimizi ve sekreterlerimizi arayabilirsiniz 
Hemen Ara

Mail Yazın

Ağrı Merkezimize Mail yoluyla ulaşabilirsiniz. Soru ve görüşlerinizi bekliyoruz.
Mail Gönder

One comment on “Kuru İğne Tedavisi Nedir?”

  1. hemipleji hastalarında kullanılırmı bu tedavi ve etkili olurmu örneğin yürümesinde değişkenlik gösterirmi kol hareketleri normale gelirmi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kadıköy Ağrı Merkezi

Ağrı, hayatı maalesef olumsuz yönde etkileyen en önemli faktördür. Sizler de ameliyatsız ve ilaçsız ağrılarınızdan kurtulmak için bizlere ulaşınız. 
Başlayalım!
Hemen Ara
Yol Tarifi
Randevu Al
envelope-omap-markercheck-square-ophone-squaremap-signs linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram